Ammattilaisille Kotitalouksille
Olet FP-Tuotteiden ammattilaisille suunnatuilla sivuilla. Siirry tästä FP-Kodin sivuille.
?>

Viihtyisyys on ykkösvaatimus – 3 vinkkiä hybridiajan toimitiloihin

Yhä useampi tekee työtään etänä, mikä asettaa uudenlaisia vaatimuksia toimitiloille. Kotikonttorin kanssa kilpaillaan nyt houkuttelevilla ja yhteisöllisillä työtiloilla.

Toimitilojen tarve on jo muutaman vuoden ajan elänyt vahvaa muutosta. Etätyökausien jälkeen monella työpaikalla toimintatavaksi on nyt vakiintunut hybridityöskentely, jossa työntekijät voivat valita työntekopaikkansa tilanteen mukaan. Monissa yrityksissä on tultu pisteeseen, jossa toimitilat eivät palvelekaan uutta tarvetta.

Vaikka toimistolla työskentely ei enää ole vakio-oletus, ja päivittäin tiloja käyttävä henkilömäärä on keskimäärin aiempaa pienempi, toimitiloihin panostamisen merkitys ei suinkaan ole hävinnyt. Päinvastoin, nyt tilojen toimivuuteen on syytä kiinnittää entistäkin enemmän huomiota.

Hyvinvointi ja valo ovat ehdottomia vaatimuksia

Houkuttelevissa toimitiloissa on monipuolisesti hyvinvointia tukevat olosuhteet. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on valoisuus, ja sitä tiloihin saadaan suurten ikkunoiden sekä lasiseinien avulla. Siirrettäviin tilanjakajiinkin voidaan käyttää lasimateriaalia, jotta valo pääsee etenemään huoneesta toiseen.

Lasiset seinäkokonaisuudet voivat olla hyvinkin suuria ja näyttäviä, kuten Tapahtumaravintola Eventumiin Nokia Arenalle toimittamamme lähes yhdeksän metriä leveä ja kolme metriä korkea lasisiirtoseinä. Lasiseiniä on myös saatavilla monina erilaisina versioina: kiinteinä, liukuvina, siirtyvinä ja taittuvina. Jokaiseen kohteeseen löytyy siis sopiva ratkaisu.

Katso alta videohaastattelu sisustusarkkitehti (SIO, TaM) Petra-Miisa Juusenahosta Tapahtumaravintola Eventumin tiloista.

 

Keskeinen sijainti on loistava perusta

Kun toimitilojen sijainti on työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta kohdallaan, lähtökohdat ovat erittäin hyvät. Sujuvat liikenneyhteydet ja läheltä löytyvät palvelut ovat eduksi omille työntekijöille, mutta keskeinen sijainti on tietysti erinomainen asia myös asiakkaiden ja liiketoiminnan näkökulmasta: se tarjoaa näkyvyyttä ja paikalle on helppo tulla.

Jos siis toimitilat sijaitsevat hyvällä paikalla, mutta eivät vain muilta ominaisuuksiltaan tällä hetkellä vastaa tarvetta, kannattaa muuton sijaan ehdottomasti investoida mieluummin tilojen uudistamiseen. Nykyaikaisilla ja joustavilla tilanjakoratkaisuilla vanhankin talon puitteet saadaan taipumaan omiin tarpeisiin.

Toimitilojen on mahdollistettava yhteisöllisyys

Hybridityön vuoksi työntekijät kaipaavat toimistolle tullessaan aiempaa enemmän yhteisöllisyyttä, joka kotona työskenneltäessä jää vähemmälle. Työympäristön on tarjottava mahdollisuuksia yhteisölliseen kohtaamiseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Toimitiloissa tärkeään rooliin nousevat esimerkiksi viihtyisät tauko- ja viriketilat, joissa on luontevaa vaihtaa kuulumisia ja pitää yllä työyhteisökulttuuria.

Hyvä esimerkki yhteisöllisyyttä tukevasta toimitilojen toteutuksesta on Paytrailin Tampereen toimisto, jossa aivan kaupungin ytimessä sijaitseviin tiloihin luotiin sekä toimivat työtilat että sosiaalinen alue. Näin tilat sopivat yhtä hyvin tehokkaaseen työskentelyyn kuin rentoihin illanviettoihinkin.

 

Kun etsit ratkaisuja toimitilojen muuntautumistarpeeseen, me autamme mielellämme. Tilanjakoratkaisumme tekevät tiloista toimivia. Ota yhteyttä suoraan ammattilaisiimme!