Ammattilaisille Kotitalouksille
Olet FP-Tuotteiden ammattilaisille suunnatuilla sivuilla. Siirry tästä FP-Kodin sivuille.
?>

Tilantekijän uratarina: Kesätöistä kokopäiväiseksi

Kesätöistä kokopäiväiseksi – Ville Paananen yhdisti työn ja opiskelun FP-Tuotteilla

Jos tähdet osuvat hyvin kohdalleen, saattaa kesätyö olla kokonaisen urapolun alku. Näin kävi nyt 26-vuotiaalle Ville Paanaselle, jonka 2021 alkanut kesätyö FP-Tuotteilla on jatkunut opiskelun rinnalla ja sitä tukien.

 

Vuonna 2020 tradenomiopiskelunsa aloittaneella Ville Paanasella oli jo kertynyt työkokemusta ruohonleikkuusta rakennustöihin ja opettajan sijaisuuksiin, mutta kesällä 2021 avautunut projektiluontoinen kesätyö FP-Tuotteilla oli jotain uutta – toimistotyötä taloushallinnon parissa. Koska työnkuva oli jo opinnoissa sivuttua asiaa, päätti Ville hakea paikkaa.

”Pääsin tekemään projektia, joka menikin hyvin ja sain tilaisuuden jatkaa osa-aikaisena”, hän kertoo. ”Vaikka aloitus kesätyön kautta ei ollut ihan perinteinen, sain kuitenkin hyvän perehdytyksen ja työkaverit olivat myös aina valmiita neuvomaan.”

Joustavasti koulun ehdoilla

Villen osa-aikaisuuteen kuuluivat tietyt taloushallinnon säännölliset työt, ja tavoitteena oli olla joka viikko samana päivänä töissä. Tästä kuitenkin joustettiin tarpeen mukaan koulun vaatimusten mukaan.

”Joinakin viikkoina sain olla töissä eri päivänä, joinakin työpäivä saattoi jäädä kokonaan väliin”, hän muistelee. ”Myös uusiin tehtäviin perehdyttäminen pyrittiin aina sijoittamaan koulujen loma-aikaan, jolloin töiden opettelu ei syönyt keskittymistä opiskelulta.”

Ville näkee paljon hyötyjä opiskelun ja töiden yhteispelistä.

”Koulussa kerrotaan asioista yleisemmällä tasolla, töissä oppii miten asiat tehdään käytännössä. Se on opettanut tosi paljon ja tukee opiskelua”, hän kertoo. ”Tälläkin hetkellä on käynnissä opinnäytetyö, jossa tein projektin työpaikalle ja nyt teen kirjallista osuutta, että saisin paperit ulos koulusta”, Paananen virnistää.

Porukkahenkeä ja huumoria

Varsinkin nuoremmalle työntekijälle on tärkeää, että työporukkaan on helppo tulla ilman ulkopuolisuuden tunnetta. Tässä suhteessa FP-Tuotteet on tarjonnut matalan kynnyksen.

”Meillä on aika kaikenikäistä porukkaa töissä, myös muita nuoria”, Ville Paananen mainitsee. ”Me ollaan kaikki ’Tilantekijöitä’, ja se näkyy jokapäiväisessä työssä tuotteiden ja firman tekemisten kautta. Mutta se on myös osa jokapäiväistä huumoria. Kahvipöydässä on kiva heittää huulta eikä aina olla niin vakavasti.”

Myös avoimen neuvova ilmapiiri saa Villeltä kiitosta.

”On mukava tulla töihin, kun tietää mitä tulee tekemään ja uusiin hommiin saa apua, tukea ja perehdytystä”, hän listaa. ”Jokainen neuvoo, jos osaa, ja jos ei, opastaa oikean ihmisen luo.”

Kasvunpaikkoja tarjolla

Kolmannen FP-Tuotteiden vuotensa myötä Ville on jo täysipäiväinen työntekijä, ja tehtävätkin ovat laajentuneet rutiinien hoidosta monipuolisemmiksi taloushallinnon sekä Backoffice-töiksi.

”Nyt työpäivä voi tuoda yllättäviäkin tehtäviä”, Ville mainitsee. ”Jos sanoo esihenkilölle, että tietty tehtävä kiinnostaa, se otetaan vakavasti ja pyritään, että työntekijä viihtyy töidensä parissa. Saa tehdä sitä, mitä haluaa, tykkää ja osaa tehdä.”

Nyt osan Villen aiemmista taloushallinnon rutiineista hoitaa opiskelun ohessa häntä alemman vuosikurssin opiskelija Netta.

”Uusien tehtävien myötä vanhoille töille ei enää riittäisi aikaa”, Paananen kertoo. ”Työssä onkin ollut sopivasti tuttuja rutiineja ja uusia kasvunpaikkoja.”

Ville näkeekin itsensä hyvinkin FP-Tuotteilla vaikkapa viiden vuoden päässä tulevaisuudessa, mutta toivottavasti taas uusissa ja erilaisissa tehtävissä.

Kolme pointtia kesätöistä

Kun osaaminen ja oikea asenne kohtaavat tarpeen, voi kesätyöstä kasvaa molempia osapuolia hyödyttävä työsuhde. Kysyttäessä Villeltä irtoaa helposti kolme parasta pointtia FP-Tuotteista kesätyönantajana:

”Ne ovat monipuolinen työkokemus, mukavat työkaverit ja mahdollisuus pidempiaikaiseenkin työsuhteeseen – jos sattuu tähdet kohdilleen”, Ville listaa. ”Täällä on hyvä olla.”

Tutustu avoimeen kesätyöpaikkaan täällä.