Ammattilaisille Kotitalouksille
Olet FP-Tuotteiden ammattilaisille suunnatuilla sivuilla. Siirry tästä FP-Kodin sivuille.
?>

UNITY Tampere Trikootehdas – Siirtoseinät sulautuvat monikäyttöiseen kokonaisuuteen

UNITY Tampere Trikootehdas – Siirtoseinät sulautuvat monikäyttöiseen kokonaisuuteen

Vanhaan tehdasmiljööseen remontoidun UNITY Tampereen Trikoosalonki muokkautuu näyttävästä juhlatilasta käytännöllisiksi kokoustiloiksi FP-Tuotteiden siirtoseinien avulla.

Kun vanhaan tehdasrakennukseen remontoidaan modernit monikäyttötilat, asettavat historialliset puitteet omat vaatimuksensa.

UNITY Tampere Trikootehdas tarjoaa asiakkailleen studioasuntoja, työtiloja ja aktiviteetteja nimensä mukaisesti vanhassa trikootehtaassa Pyynikin kauniissa maisemissa. UNITY Tampereen juhla- ja kokoustila Trikoosalonki sijaitsee jykevän tiilirakennuksen huipulla, ja koko pitkän seinän mitalta avautuva näkymä Pyhäjärvelle on taattu vetonaula ja asiakkaiden ihastus.

”Yleensä, kun asiakkaat tulevat hissistä ulos tähän kerrokseen, pääsee lähes kaikilta ensimmäisenä ihastunut henkäys”, kertoo UNITY Tampereen Sales & Community Coordinator Sylvi Siidoroff.

Tuo vau-efekti on haluttu myös hyödyntää Trikoosalongissa mahdollisimman hyvin. Suuri tila muokkautuu 120 hengen juhlatilasta monikäyttöisiksi kokoustiloiksi FP-siirtoseinien avulla, ja tilassa mahtuu kokoustamaan kerralla jopa kolme eri ryhmää.

Samoilla seinäelementeillä on mahdollista luoda jopa kahdeksan erilaista tilavaihtoehtoa. Siirtoseinien paikat on kuitenkin suunniteltu niin, että jokaisessa pienemmässäkin kokoustilassa on ikkuna ja rauhoittava järvinäkymä.

Siirtoseinät mahdollistavat monipuoliset tilat samaan kerrokseen.

”Olemme saaneet vanhaan tehtaaseen monikäyttötilat, vaikka täällä ei ole määräänsä enempää tiloja, joita voisi muokata. Siirtoseinät toimivat hyvin siinä, että meillä ei tarvitse olla kiinteitä kokoustiloja, vaan tilat jaetaan asiakkaiden tarpeen mukaan”, Siidoroff kertoo.

Muokkautuvuuden ansiosta tilaan on mahdollista myydä myös erilaisia tilaisuuksia.

”Joskus koko kerros saattaa olla varattuna yhdelle asiakkaalle, mutta päivän aikana voi olla tarvetta myös ryhmätyötiloille. Siirtoseinillä saamme jaettua kaikki kuitenkin samaan tilaan, eikä tarvitse ripotella osallistujia neuvotteluhuoneisiin eri puolille taloa”, Siidoroff kertoo.

Käytännöllinen ja huomaamaton tilanjakaja

Siirtoseinien ominaisuudet tekevät niistä kätevän tilanjakajan UNITYn tarpeisiin. Jos Trikoosalongissa ei ole yksityistilaisuutta, tila on usein jaettuna kahteen osaan yhdellä seinällä. Seinän toisella puolella on kokoustila ja toinen puoli on UNITYn asukkaiden vapaassa käytössä. Seinien hyvä äänieristys on tärkeää.

”Kokoustilassa täytyy pystyä käymään rauhassa asioita läpi, joten äänieristyksen on toimittava. Jos asiakkaamme on esimerkiksi tekemässä toisella puolella töitä samaan aikaan, niin hän ei kuule, mitä siirtoseinän takana tapahtuu”, Siidoroff sanoo.

Myös seinien pintamateriaali tuo oman hauskan lisänsä kokousten järjestämiseen. Korkkimateriaaliin voi nimittäin kiinnittää esimerkiksi muistilappuja.

”Nämä ovat sellaisia pieniä juttuja, joita ei ehkä osaa edes ajatella, ennen kuin tulee tarvetta. Meillä on täällä niin isot ikkunat, että ilman tätä ominaisuutta tiloissa olisi vaikeaa laittaa mitään esille.”

Trikoosalongissa järjestetään paljon myös yksityistilaisuuksia, kuten häitä, valmistujaisia ja syntymäpäiväjuhlia. Näissä tilaisuuksissa siirtoseinien huomaamaton varastointi on tärkeää.

Neutraalit seinät istuvatkin mainiosti tehdasrakennuksen ilmeeseen.

”Seinistä ei ole tullut asiakkailta erikseen kommenttia, mikä on sen merkki, että kaikki toimii. Ne sulautuvat tilaan, eivätkä pistä silmään”, Siidoroff sanoo.

 

Helppokäyttöisyys mahdollistaa nopeat siirtymät

Toisinaan Trikoosalongissa on niin suosittuja päiviä, että päivän kokouksen perään myydään iltatapahtuma jopa tunnin siirtymäajalla. Siirtoseinillä tila on mahdollista muokata nopeasti erilaisiin asetelmiin.

Olimme Tilantekijöinä mukana tilan suunnittelussa jo projektin alkuvaiheessa, jotta kokonaisuus on käyttäjän kannalta mahdollisimman toimiva. Siirtoseinät mahdollistavat monenlaisia vaihtoehtoja, ja selkeät värikoodatut ohjeet helpottavat niiden käyttöä.

”Seinät ovat todella simppeleitä liikutella ja käyttää. Monikäyttötilassa kalusteiden siirtämisessä tarvitaan usein apua, mutta itse seinien siirtämisen voi tehdä yksinkin.”

Suositut tilat ovat saaneet asiakkailta runsaasti kiitosta ja kehuja.

”Lähes kaikki kokoustavat yritykset varaavat meiltä myös uuden tilaisuuden, eli asiakkaat tulevat takaisin. Tämä koetaan hyvänä ympäristönä työskennellä ja pitää koulutuksia”, Siidoroff kertoo.

 

 

Tutustu tuotteisiin:


FP-siirtoseinä Winab 

Kun etsit ratkaisuja toimitilojen muuntautumistarpeeseen, me autamme mielellämme. Tilanjakoratkaisumme tekevät tiloista toimivia. Ota yhteyttä suoraan ammattilaisiimme!