Ammattilaisille Kotitalouksille
Olet FP-Tuotteiden ammattilaisille suunnatuilla sivuilla. Siirry tästä FP-Kodin sivuille.
?>

Siun sote J2-laajennus – lasiseinät ammattitaidolla

Siun sote J2-laajennus vaati lasiseinien toimittajalta erityistä ammattitaitoa ja tarkkuutta

Pohjois-Karjalan keskussairaalan laajennus, Siun sote J2, käsittää tilat päivystykselle, teho-osastolle ja valvonnalle sekä heräämölle, lastenkeskukselle ja vatsakeskukselle. Laajennuksen ensimmäinen osa otettiin käyttöön Joensuussa helmikuussa, kokonaisuudessaan uusi osa on käytössä huhtikuussa 2020.

FP-Tuotteet toimitti projektiin yhteensä noin 1000 m2 lasiseinää, joka koostui erilaisista lasiseinistä, täyslasiovista ja lasiliukuovista. Lisäksi kohteeseen toimitettiin taiteovia ja siirtoseiniä. Kun esimerkiksi toiminnallisuuksiltaan erilaisia hankintoja pitää tehdä paljon, nousee toimittajien ammattitaito erityiseen arvoon.

­– Lasi ei jousta yhtään. Se vaatii toimittajalta tarkkuutta ja erityisasiantuntemusta omasta tuotteesta. Meille oli tärkeää, että tuotteen toimittaja tunsi tuotteen reunaehdot ja sen, mitä tuote vaatii ympäristöltään. FP-Tuotteilla oli aivan loistava myynti ja tekninen tuki: projektipäällikkö Pekka Ojala todella tunsi tuotteet hyvin ja hänellä oli taito kertoa meille ymmärrettävällä tavalla se, miksi jokin tietty asia piti tehdä tietyllä tavalla. Asennuksen tekninen tuki Ilari Ojanperä oli äärimmäisen tarkka. Hän kertoi meille konkreettisesti, minkälaista mittatarkkuutta lasi työmaalla vaatii. Nämä asiat olivat ihan ehdottomia onnistumisen avaimia, kuvailee hankkeessa työmaainsinöörinä työskentelevä Ani Parkkinen Rakennustoimisto K. Tervo Oy:stä yhteistyötä FP-Tuotteiden kanssa.

Tilanjakoratkaisujen lisäksi FP-Tuotteet vastasi hankkeessa myös tuotteiden asennuksesta paikan päällä. Tällä kertaa FP-Tuotteet käytti asennukseen omien asentajien sijasta valikoitua yhteistyökumppaniaan.

­– FP-Tuotteet selkeästi tuntee erityisen hyvin omat kumppaninsa, sillä asennuksen tehnyt Joni Ekman oli aivan mahtava ammattilainen, jatkaa Parkkinen.

 

”Tällaisissa lasituotteissa on tärkeää, että toimittajalla on erityisasiantuntemusta omasta tuotteestaan. Yhtä tärkeää on myös se, että toimittaja osaa kertoa tuotteen tarpeista tilaajalle ymmärrettävästi.”

 

Yhteistyön ja osaamisen juhlaa

Parkkinen iloitsee onnistuneesta yhteistyöstä, joka on ollut leimaa-antava piirre koko sairaalan laajennushankkeessa. Päämääränä on aidosti ollut loppukäyttäjälle mahdollisimman hyvä sairaala.

– Lopputuotteen pitää tukea siihen tarkoitettua ydintoimintoa eli tässä tapauksessa sairaalan toimintaa. Me rakentajina olemme tässä tukitoimintoa ja pyrimme omalla toiminnallamme saamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tämä onnistuu vain siten, että kaikki toimijat hankkeessa puhaltavat yhteen hiileen.

Parkkisen mukaan FP-Tuotteiden toimituksessa kulminoitui osapuolten osaaminen ja yhteistyö parhaimmillaan:

–FP-Tuotteiden tilanjakoratkaisut näkyivät meille kokonaisvaltaisena toimituksena, josta ei tarvitse kantaa huolta. Me toimme otsa- ja kiinnityspinnat alakatosta. FP-Tuotteet vastasi siitä eteenpäin varsinaisesta tuotteiden asennuksesta. Tuotteet vaikuttavat uskomattoman hyviltä eikä niitä ole tarvinnut erikseen asennuksen jälkeen meidän enää säätää.

 

”Koko toimitusketju FP-Tuotteella toimi todella hyvin.”

 

Tutustu FP-Tuotteiden lasiliukuoviin: https://fp-tuotteet.fi/tuotteet/lasiliukuovet/

Tutustu FP-Tuotteiden lasiseiniin:  https://fp-tuotteet.fi/tuotteet/lasiseinat/

Testaa millainen tilanjakoratkaisu sopisi sinulle parhaiten: https://fp-tuotteet.fi/konseptit/