Ammattilaisille Kotitalouksille
Olet FP-Tuotteiden ammattilaisille suunnatuilla sivuilla. Siirry tästä FP-Kodin sivuille.
?>

Paytrail – Toimitilasta yrityksen näköinen, työyhteisön keidas


Kun vanhaan rakennukseen Tampereen ydinkeskustassa saneerataan työntekijöitä inspiroivat, modernit ja valoisat toimitilat, tarvitaan monen tahon saumatonta yhteispeliä.

Verkkomaksamiseen erikoistuneen Paytrailin uudet tilat Tampereen ydinkeskustassa ilmentävät yrityksen brändiä ja sopivat niin innostavaan tiimityöskentelyyn kuin illanviettoihinkin. Tilojen arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto Suunnittelemo ja sisustussuunnittelusta sekä kalustevalinnoista muotoilutoimisto Nuan. Tilantekijöinä toimme asiantuntemuksemme lasiseinistä suunnittelijoiden avuksi. Yhteistyöllä Paytrailin toiveet muuttuivat todeksi, ja vanhan ravintolan liiketilat muuntautuivat modernin ICT-yrityksen vaatimuksiin.

Rakennus asetti raamit suunnittelulle

Paytrailin työtiloihin haluttiin yksittäisten huoneiden sijaan paljon yhteisöllisiä ja avotyöskentelyn sallivia alueita. Lisäksi tilojen sijainti aivan kaupungin ytimessä oli tärkeää.

“Tilat sijaitsevat Hämeenkatu 5:ssä, ja isot panoraamaikkunat julkisivussa mahdollistavat upeat näkymät Tuomiokirkonkadulle”, Suunnittelemon toimitusjohtaja Milla Lindroos kertoo suunnitteluprosessista.

Vanhan rakennuksen ominaisuudet asettivat jonkin verran vaatimuksia suunnittelutyölle.

”Saneerauskohteen yksityiskohdat ovat tärkeitä, ja muun muassa aukkojen mittasuhteet tuli ottaa huomioon. On paljon vanhoja palkkeja ja pilareita, ja ne eivät tietenkään ole aina ihan suoria. Palkkien korot saattoivat olla eri kohdissa eri kokoisia”, Lindroos kertoo. ”Näkyviin jätettiin myös vanhoja betonirakenteita, kuten pilareita sekä palkkeja, ja nämä luovat yksilöllistä tunnelmaa sisätiloihin.”

Siirtolasiseinä erottaa työn huvista

Paytrailin toimisto jakautuu kahteen pääosaan – työtilaan ja sosiaaliseen alueeseen. Työtila on rajattu muusta toimistosta avattavalla FP-siirtolasiseinällä, jotta esimerkiksi asiakastilaisuuksien aikana on mahdollista rajoittaa kulkua työskentelytiloihin.

Lisäksi kulkureiteille vaadittiin kulunvalvontaa. Kaikkialla ei ole mekaanisia ovia, vaan järjestelmäseinissä käytetään sähköisiä lukkoja. Lasiseinissä käyntiovina on käytetty hyvin ääntä eristäviä ja tyylikkäitä Deko DG -lasiovia.

Paytrailin toiveissa oli työhyvinvointia tukevat työtilat, jolloin valon siirtyminen tilasta toiseen oli tärkeää. Valoisat ja avarat tilat parantavat niin hyvinvointia, vuorovaikutusta kuin työtehoakin.

”Umpiseinien sijaan haluttiin, että lasiseinät mahdollistavat näkymän pienkokoustiloista ja työskentelytiloista toimiston keskellä sijaitsevaan tapahtumatorimaiseen alueeseen”, Lindroos kertoo.

Suunnittelussa myös tilojen ulkonäkö oli isossa osassa. Rakenteet haluttiin pitää mahdollisimman siroina, tyylikkäinä ja tilaan sopivina. Lisäksi kokoustiloissa vaadittiin hyvää äänieristystä, jolloin FP-Tuotteiden Deko-lasiseinä oli juuri oikea valinta.