Ammattilaisille Kotitalouksille
Olet FP-Tuotteiden ammattilaisille suunnatuilla sivuilla. Siirry tästä FP-Kodin sivuille.
?>

Tilatrendit: Avainsanana joustavuus

Monikäyttöiset ratkaisut auttavat yrityksiä hyödyntämään toimitilojaan yhä tehokkaammin, kun etätyöt ovat jääneet pysyvästi osaksi monen työntekijän arkea. Tämän päivän toimistoissa korostuukin erityisesti tilojen muunneltavuus.

Nykyään on tavallista, että monella työpaikalla etätyökausien jälkeen on siirrytty hybridityöskentelyyn, jossa työntekijät voivat valita tilanteen mukaan, missä haluavat työskennellä.

Toimitiloja käyttää kenties keskimäärin aiempaa vähemmän ihmisiä, mutta toimivien tilojen merkitys ei silti ole kadonnut. Jos toimitilat eivät tunnu vastaavan enää hybridityön vaatimuksia, kannattaa keskittyä tilojen muunneltavuuteen ja varata tilaa myös rauhalliseen työskentelyyn.

Kerroimme aiemmin blogissamme, kuinka toimitilojen viihtyisä tunnelma vaikuttaa työhyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen. Myös käytännölliset ratkaisut luovat työskentelyyn sujuvuutta, ja ne myös auttavat hyödyntämään tiloja entistä paremmin.

toimitilat ja tilanjakajat

Muuntojoustavuus luo lisäarvoa

Toimitilojen muunneltavuudelle on koko ajan enemmän tarvetta. On myös kustannusnäkökulmasta järkevää, että samoja tiloja pystyy käyttämään moneen eri tarkoitukseen – esimerkiksi yhdistämällä erilliset kokoushuoneet yhdeksi isoksi tapahtumatilaksi tai jakamalla avoimen työskentelytilan tarvittaessa rauhallisiksi työhuoneiksi.

Lapland Hotelsin Lumoamo-konferenssitilaan Nokia Arenalla tarvittiin juuri tällaista muunneltavuutta. Siirtoseiniemme avulla nykyaikainen kokous- ja juhlatila taipuu erilaisten tilaisuuksien vaatimuksiin nopeasti, vain järjestämällä seinät uusiksi.  

Toimitilatrendit

Äänieristyksestä ei tingitä  

Riittävä äänieristys on tämän päivän toimitiloissa itsestäänselvyys, ei lisämukavuus. Se vähentää äänikuormaa ja takaa työntekijöiden työskentelyrauhan, mutta varmistaa myös asiakkaiden tietosuojan ja säilyttää yrityssalaisuudet. 

Edes seinien siirreltävyys tai lasimateriaali eivät sulje pois äänieristävyyttä, vaan nämä kaikki on mahdollista saada samaan toteutukseen. Tampereen ydinkeskustan Aito Säästöpankki saavutti tilojensa uudistamisella ja lasitaittoseiniemme hyödyntämisellä kaikki kolme etua kerralla. 

Aito Säästöpankki tilanjakaja

Tilanjakoratkaisujemme avulla toimitilat muuntautuvat monenlaisiin tarpeisiin. Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja kysy lisää!